Hotstone

Een stukje geschiedenis:
Deze massagevorm is afkomstig van de Indianen. Verwarmde lavastenen worden daarbij gebruikt om het lichaam te masseren. Deze stenen houden de warmte lang vast en hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn in de nek en rug, en helpt bij ontspannen. De hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn.

De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter. De stenen zijn gemaakt van basalt die zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau, de stenen zijn licht, zacht(zo voelen ze aan) en heerlijk warm.
De stenen die ik gebruik zijn natuurlijk gevormd vanuit de hete lava van vulkanen. Ze hebben vervolgens eeuwenlang in de zee gelegen en danken daaraan hun mooie, gladde, ronde vormen.

De Indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen:
aarde, wind, water en vuur.

De stenen worden na iedere behandeling zorgvuldig schoongemaakt en gedroogd, Eens in de tijd laat ik de stenen een nacht buiten staan, in een flinke regenbui e.d. om deze te “reinigen”, en op nieuw op te laden met nieuwe ernergie.

De behandeling:
De basaltstenen worden opgewarmd “au bain-marie”(een heater) met een ideale temperatuur van 45-50 graden. Het lichaam wordt ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren.
Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans brengen.
Het heeft een diep ontspannende werking. Nadat de warme stenen op je lichaam zijn gelegd, word je verder gemasseerd met de handen en warme etherische olie.